Stikkordarkiv: hybrid

Ford skal bygge hybridelektrisk bil for Europa

Kilde: Ford Motor Norge

Fords bilfabrikk i Valencia skal bygge de første hybrid-elektriske bilene for europeiske kunder, basert på 5-seters Ford C-MAX. Det opplyser John Fleming, styreformann og administrerende direktør for Ford Europa.

Den ene blir en fullhybrid-elektrisk bil (HEV), den andre en „Plug-In“ hybrid-elektrisk bil (PHEV). De nye modellene vil være klare i 2013.

Når den spanske fabrikken ble valgt skyldes det at den er den eneste fabrikken som skal bygge Ford C-MAX og Grand C-MAX, som skal lanseres senere i år.

– Hybrid-elektriske C-MAX er en av nøklene til Fords forpliktelse om å levere en portfolio av alternative drivlinjer i løpet av de neste årene. Hybridmodeller av 5-seters C-MAX skal bygges eksklusivt for europeiske kunder som ønsker å eie en praktisk, kostnadseffektiv og miljøtilpasset bil, sier Fleming.

Ford Motor Company har betydelig erfaring når det gjelder hybrid-kjøretøy i Nord-Amerika, og vil nå ta denne ekspertisen i bruk i Europa som en del av selskapets aggressive strategi for elektriske kjøretøyer og produktglobalisering.

Årsaken til at det skal bygges både fullhybrid-elektriske biler og «Plug-in» hybridelektriske biler er for å gi kundene mulighet til å velge en bil som stemmer med deres spesifikke behov og måten de bor på.

Fullhybridelektriske biler lader batteriene med en liten forbrenningsmotor og henter energi fra det regenerative bremsesystemet, mens PHEVs kan lade batteriene via en ekstern strømkilde, som en konvensjonell elektrisk kontakt.

– Å kunne lade batteriene hjemme eller på en parkeringsplass betyr at PHEVs passer bedre for kunder som hovedsaklig kjører i byområder, hvor elektriske batterier er det foretrukne drivlinjealternativet, fastslår Fleming.

Bilene som skal bygges i Valencia er en del av Fords plan om å lansere fem batterielektriske biler og hybrid-modeller i Europa innen 2013. I tillegg til C-MAX HEV og PHEV vil det komme en batteridrevet Ford Transit Connect i 2011 og en batteridrevet utgave av neste generasjon Ford Focus i 2012. Det femte kjøretøyet vil bli annonsert på et senere tidspunkt.
Nye C-MAX og Grand C-MAX kommer i salg i Europa i andre halvdel av 2010.