Nye Ford Mondeo

Kilde: VG Nett

Senere i dag  (09.01.2012)  er det verdenspremiere på nye Ford Fusion på bilutstillingen i Detroit i USA, som åpner for pressen i dag.

Fusion må ikke forveksles med den lille småbilen fra Ford med samme navn. Fusion er den amerikanske versjonen av modellen som blir femte generasjon Mondeo i Europa når den lanseres i 2013.

Ford Fusion bygges i likhet med nye Mondeo på en helt ny, global mellomklasse-plattform. Modellene blir svært like. Det vil være noe ulike drivlinjer som tilbys, og cirka 20 prosent av bilen vil være tilpasset smak og krav i de ulike markedene.

Årsaken til at navnet ikke blir det samme over hele kloden er at både Fusion og Mondeo ifølge Fords undersøkelser er sterke merkevarenavn.

Neddempet

«Nye Mondeo» er designmessig en neddempet versjon av konseptbilen Evos Concept, som Ford viste på bilutstillingen i Frankfurt i september i fjor.

Ved siden av den «Aston Martinske» designen blir den store nyheten drivlinjene. Vanlige forbrenningsmotorer, hybridversjon og ladbar hybrid blir variantene – siste med et forbruk på 0,23 liter per mil.

Den nye designen vil rulles ut på fremtidige Ford-modeller som Kuga og Focus.

Stemmestyring

Ford opplyser selv at de har lagt ned mye arbeid med førermiljøet i den nye modellen. Stadig ny teknologi stiller andre krav til hvordan funksjonene skal betjenes og oppfattes på en trygg måte. Blant annet innebærer det stemmestyring av flere funksjoner.

Ford Mondeo var i fjor Norges niende mest solgte bilmodell. I familiebilsegmentet var den fjerde mest solgt bak Volkswagen Passat, Toyota Avensis og Skoda Octavia, med 3207 eksemplarer. Passat ble solgt i 4608 eksemplarer.