Den nye Ford Focus RS MK3 er lansert!

 

 

Ford Focus RS 2016 får 4wd!
Etter mye press opp imot konkurentene som Audi RS3 og Mercedes A 45 AMG, har nå Ford Performance divisjonen endelig valgt å gå for 4wd på den nye Focus MK3. De hevder at bilen praktisk talt ikke understyrer, men vil tillate lett kontrollerbar overstyring. Med tanke på at en av testsjåførene var den relativt velkjente villmannen Ken Block (oftest observert på tvers i div Ford), er dette ikke lite sannsynlig å tro! Kontra tidligere «RevoKnuckle» forstillingen på MK2 har vekten økt med relativt lite.

4wd systemet har «Dynamic Torque Vectoring» som kontinuerlig vil flytte kraften imellom front-bakhjul for å til enhver tid sørge for maksimalt grep – kombinert med stivere fjærer og justerbare dempere. Det sies at man kan oppnå over 1g svingkraft uten større annstrengelser.

Ford Focus RS: 2.3 Ecoboost turbo motor!
Under panseret vil vi finne den allerede kjente 2.3liter EcoBoost motoren den deler med årets nye Mustang. Ulikt Mustangen vil den derimot få en turbo med større kompressor hus for bedre luftgjennomstrømning, og en større intercooler. De frekke doble enderørene vil nok også sørge for en sprakende, smellende og inntresant lyd!

Effektmessig sier Ford at den vil levere ca 318hk, noe som er mindre en konkurrentene (RS3). Det er derimot allerede visket om en mulig «limited edition» med høyere effekt. «Rødlinjen» nås på respektive 6800rpm, og utrolig har de greide å senke utslippene med ca 20% fra forrige utgave av RS Focus. Standard til den komme med 6-gir manuell girkasse.

Ford Focus RS: farger og utstyr
Prisene vil ligge på rett i underkant av 30.000 pund i England. Priser i Norge er foreløpig ikke lansert, men den vil nok koste i nabolaget med det gamle RS gjorde ny. Standard vil den komme med 19 tommere, Brembo bremser, Recaro sports stoler og som sett på bildene masse sporty design detaljer. Navigasjon og Recaro bøttestoler vil være blant tilgjengelig tilleggsutstyr, samt semi-slick racing hjul.
Fargemessig vil vi se en farge kalt Nitrous Blue (relativt tilsvarende fargen på lanseringsbildene), «Stealth grå», helsvart og Frozen hvit. Den nye modellen vil derimot ikke ha muligheten for den kjente «Ultimate Grønn» fargen.

 

 

 

Focus MK3 front

 

Focus MK3 helt side bilde

 

Focus MK3 interiør

 

Focus MK3 Side bilde

 

Focus MK3 Spoiler