Jump to content

Innvendig motorrens.


ALHansen

Recommended Posts

Hei,

 

Jeg vurderer å utføre en innvendig motorrens da jeg har fått en periodisk ventilklakking. Ford anbefalte å prøve dette da ventilløfterne har veldig trange oljekanaler og en avleiring kan føre til dette (verksmesteren på Ford hadde ikke opplevd feil på løftene på 2.0TDCi Duratorq motorene.

 

Spørsmålet mitt er følgende:

 

I utgangspunktet kan man bare tilsette denne motorrensen i eksisterende olje før utskiftning. Jeg har lyst til å tappe av den gamle oljen, skifte til ny olje og nytt filter. Ta meg en liten kjøretur med ny olje og tilsette motorrensen i den nye oljen. Lar denne gå i følge avvisningene før jeg tapper av den "nye" oljen. Bytter filter igjen og fyller på ny 5w-30 syntetisk olje.

 

Virker dette som en ok måte å sørge for en renere motor? I dag rennet bilen 162000km så det er vel påtide med en rens.

 

Så et siste spørsmål. I oljeskiftet som kun skal brukes til rensingen. Må jeg her også bruke fullsyntetisk olje eller kan jeg bruke den billige biltema 5w-30 oljen? Tror denne oljen kun er mineral olje.

Link to comment
Share on other sites

Siden du nevner Biltema så har de nå tatt inn Flush-olje som er designet til akkurat dette formålet.

Hovedproblemet med inkompetanse er at innehaveren sjelden er klar over dette selv. Vedkommende fortsetter derfor sitt virke med å ødelegge for alle dem som tar kontakt.

Link to comment
Share on other sites

Når jeg for et par år siden var på omvisning på Widmer motor i Lillesand så kunne de fortelle meg at de hadde flere motorer inne til reperasjon etter motorras pga. Oljepropp etter en slik flushing. Passet best på motorer som var ok i utgangspunktet. Når det har blitt for mye dritt rundt i motoren så var det risikosport å flushe mente de.

 

Beklager hvis dette skremte deg...

Håkon

- Escort mk2 med 2 liter Zetec på spjeldhus. Megasquirted (MS3)! Prosjekttråd

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...