Jump to content

'93 Sierra DOHC 4x4 sedan


RS|Stian

Recommended Posts

Etter å ha vært i tenkeboksen noen dager har jeg bestemt meg for å selge Sierraen, den fortjener et bedre liv enn å stå ute uten å bli brukt.

 

Årsmodell: 1993

Kilometerstand: 240000

Karosseri: Sedan

Motor: 2.0 DOHC 120hk

Girkasse: Manuell

Hjuldrift: 4x4

Farge: Nordic Green metallic (originalfarge)

 

Bilen har vært i daglig drift siden jeg kjøpte den i mai 2008. Høsten 2010 ble det byttet topp da det ble oppdaget sprekk i den gamle. Samtidig ble det byttet ventiltetninger og alle andre pakninger som følger med i et slipesett. I tillegg satte jeg inn den originale luftfilterboksen med nytt panelfilter, ny radiator og varmeregister. Motoren har ikke brukt noe kjølevann siden alt dette ble byttet og varmeapparatet gir god varme. Det ble forøvrig montert nytt Bosal eksosanlegg sommeren 2009, men det lekker litt eksos fra den første skjøten etter katalysatoren.

 

Tilbake i 2005 (da den var i mitt eie for første gang) ble bilen tektylbehandlet under og i alle dører, bagasjeluke og panser. Den har egentlig holdt seg godt siden den gang men er ikke lenger rustfri. Kan nevne skjøtene under baklyktene, flekker i hjulbuer og fronten på panseret. Tverrbjelken foran har fått seg en trøkk på venstre side og fronten ser derfor noe skjev ut.

 

Hadde for et par år siden innbruddsforsøk i bilen og det resulterte i ødelagt tenningslås. Ny tenningslås ble montert men den sitter noe løst da hylsen rundt er noe ødelagt. Det er uansett ikke noe problem å starte bilen. Etter å ha sett meg lei på innbruddet monterte jeg snapoff-ratt i bilen og den har stått i fred siden dette ble montert.

 

Teknisk sett bør girkassen byttes eller overhales da den er vond å få i enkelte gir, spesielt fra 5. til 4. gir. Ting som må utbedres: dårlige bremsesylindere bak (har nye liggende), drivakselmansjetter foran og ei knekt fjær høyre side foran. Bensintanken har en opp/innover bulk og av den grunn klarer ikke bensinmåleren å måle ved lite bensin.

 

Det sitter Cosworth frontfanger, sideskjørt, spoiler og 15" alufelger (kromkakejern) på bilen. Sitter Recaro-stoler fra Escort Cosworth (originale stoler følger med) i bilen og interiøret er generelt pent og ryddig.

 

Bilen er fullt kjørbar, har skilter og må EU-godkjennes mai i år.

 

Prisantydning: 15.000,-

Holder til i Buskerud.

Tlf. 98425028

 

Bildene er rundt to år gamle men gir uansett en god pekepinn på hvordan bilen ser ut (felgene følger ikke med). Flere ferskere bilder kommer.

 

dohcworth_01.jpg

 

dohcworth_02.jpg

 

dohcworth_03.jpg

Link to comment
Share on other sites

Åhhh. Har løst på denna bilen ass! Skulle hatt tak i den for ett par mnd siden! Da hadde den fått den ombyggingen dohc 4x4'n min har fått nå!

88 Sierra RS Cosworth. Hvit<br />

92 Sierra DOHC 4x4 Turbo. Sølv *DØD*<br />

Prosjekt tråd til alle bilene: <a href='http://www.fordclubnorway.no/forum/topic/61088-sierra-dohc-4x4-turbo/'class='bbc_url' title=''>Prosjekttråd</a>

Link to comment
Share on other sites

denna skulle jeg hatt! men no dritt med girkassa og EU godkjenninga da..ofte no plukk på EU <_<

 

 

Jeg har girkasse til 2.9 4x4, dersom den passer på doch 4x4.

 

Kan være behjelplig med frakt: Stavanger-Skien

 

(Fin bil Stian, denne burde være enormt lett å få solgt...!!)

 

 

99575361

Edited by zetobbec

Gamle ford'er dør aldri-

de går bare fortere...

Link to comment
Share on other sites

Jeg har girkasse til 2.9 4x4, dersom den passer på doch 4x4.

 

Kan være behjelplig med frakt: Stavanger-Skien

 

(Fin bil Stian, denne burde være enormt lett å få solgt...!!)

 

 

99575361

 

 

Den passer ikke. Cosworth passer om du bytter hylsa til utløserlageret.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...