Jump to content

Kobling av dumpventil


RS|Stian

Recommended Posts

Har lyst på en diskrét dumpventil til Cosworthen da jeg syns det er på sin plass å høre at det faktisk er en turbobil, resirkuleringsventil er jo ikke så morro :) Aldri koblet noe slikt før derfor trenger jeg litt tips og råd. Har en viss tanke om hvordan det gjøres men greit å høre med dere som sikkert har gjort dette hundre ganger og med bind for øya.

 

Kan jeg rett og slett bare blende den lille slangen som går til IC'en og sette på en dumpventil der den originale står uten noe mer dill?

 

cosdump.jpg

 

Noen som har tips til en ventil som ser noenlunde diskrét ut og gir fin lyd? Har lyst på en som 'chatter' litt :)

Link to comment
Share on other sites

må ikke blende den slangen som dumpen skal sitte på nå da gutt. du må blende den slange stubben som er på luftfilter slangen så du ikke drar inn noe ditt i den "nye" turbon din :) dumpen må jo sitte der som det er trøkk vettu :) men for det første så vil du ikke få noe "chatter" uten et åpent filter og ingen dump.(eller en dump som er så stram at den bare så vidt åpner)

og for det andre. finn en dump som gjør nytta si , altså å slippe ut mye luft , en orginal turboSX RFL er orntlig fint oppbygd. men som de fleste veit så lager den jo et hellvettes leven. men ta å skru av trakta og få noen til å sveise på en liten rør stuss så blir den megetfin + at den kan plaseres på org plass å brukes som resirk :) ellers så har hks og greddy noen dumper som funker orntlig bra å som holder tett . ikke kjøp noe slik billig dritt..

"Don`t find fault, find a remedy; anybody can complain"

 

~Henry Ford

Link to comment
Share on other sites

forge sin dobbelt stempla dump holder helt tett, har denne på rst min, og rst`n er veldig nøye på at dumpen holder tett.

får den i sort og. men er vel best og plasere den på kald siden av motoren nermest gass spjeldet siden denne ikke resirkulerer, og viss du plaserer den der den orginale står, da er vel vitsen med dump borte, siden du vil jo tømme hele trykk sys og du vil få tregere gass respons

-86 escort rs turbo
-89 sierra cosworth
-96 mondeo 4x4
-10 fiesta 1.4tdci
 

Link to comment
Share on other sites

Takker Anders :) Fant noe mer av samme bil i et annet klipp, må si jeg likte lyden godt egentlig. Tror jeg går for en slik resirkventil, gidder ikke styre så voldsomt når en kan få tak i noe som er bolt-on på original plassering og har en fin lyd. Med mindre den lekker og tuller da?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...