Jump to content

mk5 elektrisk


RScab

Recommended Posts

Hei

 

tar nå opp en liste over ting som jeg har hatt problemer med på min og lurer på om dette er vanlige årsaker til at det elektriske ikke fungerer lengere.

da jeg begynte på bilen hadde jeg ikke noe lys bake, så da satte jeg meg ned og pussa alle kontakter til jord og til plata,

videre fikk jeg aldri noe kjøre lys bake eller lys i dashen. og kablen til kupeen haddde smelta sammen så da trakk jeg den på nytt. så var det dashen og kjøre lys, fram med multimeter og leite etter strøm, endte med at jeg plukka fra hverandre sikkringsboksen og der var alt ok var bare noen få steder som trengte ny lodding. fortsatt ikke noe lys. så fortsatte jeg med å bytte lysbrytern på blinklys armen, jøss nå ble det lys overalt. siste var kupevifta forige eier hadde vist gått dritt lei den greia så han hadde henta direktestrøm fra batteriet og satt på en elko lysbryter sån du har på veggen i huset ditt. reiv ut den dritten og kobla den der den skulle være funka fint. men plutselig så var det ikke strøm der lengere. bytta vifte siden den var dårlig uansett til ingen nytte. endte med at jeg henta strøm fra radioen. og i går skulle jeg bytte lys pærer så var jeg ferdig med alle de elektriske feilene. men da jeg skulle bytte pærer i spedo huset og satte det på plass funka ikke lysa i dashen lengere og bare et kjøre lys bak. kjørelys forran ble også borte.

under hele prosessen har jeg alltid sjekk sikkringer og releer har blitt bytta og dobbelt sjekka. har jeg ramsa opp alt av elektrisk som er vanlig eller er bare det elektriske i disse bilene er problematisk? begynner å bli litt smålei aldri vært borti noe lignende når du fikser en ting så ryker det et annet sted,

 

alt funka helt til jeg bytta pærer da var det ikke lengere reaksjon i lys brytern på blinklys armen eneste som funker på den brytern er langlys,park,blink og et kjørelys bak mangler kjørelys forran og bak og dashen.

:huh:

Edited by RScab
Link to comment
Share on other sites

lysbrytern var den ny eller???

 

henta fra høggern, hvor mye koster en helt ny en ca? lønner det seg å kjøpe en helt ny?

hvor sitter releet til den brytern er det det lille hvite?

Edited by RScab
Link to comment
Share on other sites

bak på den viskerhendel-greia er det to fjærende poler... prøv å rense dem litt...

- 91 Audi 100 2.3E quattro Avant (bruksbil)

- 05 Mondeo Mk3 115hk TDCI Trend Stv. (fattern sin)

- 97 Mondeo Mk2 1,8 Ghia ST-look (solgt)

- 93 Escort Mk5 1,8 CLX ST-look (prosjekt) (solgt)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...