Jump to content

Løst: OHC forgasser sliter litt


Thomas.A

Recommended Posts

Hei,

Har nå endelig funnet ut av et problem jeg har hatt den siste tiden - bilen bruker alt for mye bensin, soter og er ikke spesielt bra. Endelig har jeg fått tid til å finne feilen og det viser seg at choken ikke går av. Den henger godt igjen og den står fortsatt på fullt selv når temperaturen stiger etterhvert. Etter ca en halvtimes kjøring så går den helt av. Startet bilen istad og lot den gå. Etter ca 5 minutter så kveler den seg selv (choken). Fikk start på den igjen og åpnet choken med fingeren - og jaggu: Bilen gikk normalt igjen!

 

Så til spørsmålet:

Hva kan være ødelagt og hvordan fikse problemet?

- Kan det være ledningen som går fra motorblokka til den svarte runde klumpen på forgasseren (går utifra at det er en temperatur-føler?) og at denne er ødelagt? For den er "åpen" på begge ender, dvs: Ca 1 cm på hver ende er uten isolasjon.

- Kan det være den svarte klumpen som er gåen? Ser at man kan justere denne ved å stille den ved å vri til venstre/høyre? Eller har dette ingen hensikt?

- Eller er det rett og slett automatchoken som er utslitt?

 

Forgasseren ble "overhalt" for en liten stund siden (høsten) men problemet kom en stund før jul. Har en annen forgasser liggende, men denne fungerer ikke choken på i det hele tatt (går aldri av).

 

Må det en ny forgasser til, eller er det en måte å løse dette på?

 

Edit:

Problem solved! Se teksten over! ^^

I'm off..

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...